Talli Ratsastustunnit Täysihoito Hevoslukio Muut palvelut Hinnasto Ajatuksiamme
Idea

Haluamme opettaa oppilaille kykyä kuunnella hevosta. On tärkeää osata tuntea ratsunsa, ja osata vaatia asioita niin, että hevonen työskentelee aktiivisesti ja on kuuliainen, mutta siltä ei vaadita enempää, kuin se sillä hetkellä pystyy suorittamaan. Esimerkiksi tunnin alussa ei lähdetä tekemään pieniä voltteja tai isoja temponmuutoksia, kun hevonen ei ole vielä vertynyt.

Liian löperökään ei pidä olla. Jotta hevoset pysyisivät mukavina ratsastaa, niiltä täytyy vaatia nopeat reaktiot apuihin. Hevosemme liikkuvat vain yhden tai kaksi tuntia päivässä, joten ainakaan väsymyksen ei pitäisi vaivata.

Ratsastuksemme noudatamme selvää linjaa. Ensimmäiseksi: ratsastajan pitää yrittää olla häiritsemättä hevostaan. Erityisen tärkeää on saada kädet rauhassa paikoilleen. Sen jälkeen aletaan vaikuttaa hevoseen enemmän. Käsien pitäisi yhä edelleen pysyä rentona. Etenkin jalkoihin hevosen tulee reagoida nopeasti ja kuuliaisesti.

Istunnan pääopit ovat peräisin ratsastuspilatesohjaaja Aira Toivolalta, joka valmentaa tallillamme säännöllisesti. Oleellisia asioita ovat alaselän suoruus, lonkkien avaaminen, aktiiviset syvät vatsalihakset sekä ylävartalon oikea asento. Ja niin kuin pilateksessa aina, hengitys ajoitetaan mukaan liikkeisiin.

Pyrimme mahdollisimman pieneen hevosten vaihtuvuuteen, joten myymme hevosia vain aivan erityistapauksissa. Hevoselle on tärkeää, että se saa elää omassa tutussa laumassa ja vanhoissa ympyröissä. Myös tuntien pitäminen on hauskempaa, kun hevoset tuntee kuin omat taskunsa.

Meille sopii tulla erilaisten ratsastajien. Pienten ryhmäkokojen ansiosta pystymme ottamaan huomioon ratsastajien erityisvaatimukset.