Tuntihevoset Yksityiset Muistoissa
Tuntihevosemme

Kuvat avautuvat suuremmiksi klikkaamalla.


Kuvaaja:
Mirella Ruotsalainen
t. Beau (s. 2006, i. Radisson, ei. Notaris)
tuli Suomeen Meijan nuoreksi hevoseksi master-opintoja varten. Se on musta ja edistynyt, ja se rakasti esteitä. Kantakirja on KWPN eli hollantilainen urheiluhevonen. Urheilu-uransa jälkeen Tähti teki ainakin yhden varsan, jonka jälkeen se siirtyi tekemään myös tunteja. Se on suuriliikkeinen, miellyttävä ja kiltti, monelle ratsastajalle oikea vau-kokemus, vaikka kouluratsastus ei se suurinta intohimoa olekaan. r. Koto Ennakko (s. 2016, i. Löytävä, ei. Hipan Nestori) ,
Enska eli Mönttikoira on rauhallinen hevonen, joka on vasta ratsun uransa alkutaipaleella. Aika näyttää, millainen ratsu siitä kehkeytyy, mutta ainakin se hurmaa perisuomalaisella ulkonäöllään. 


t. Aktamy (s. 2008. tunt.)
Aktamy eli Olmi on tamma, jonka ulkonäkö jää mieleen. Se on hoitaessa talvisin äreä, mutta ratsastettaessa mukava ja säikkymätön iso poni, joka taipuu kaikkeen ja toimii aika pienilläkin ratsastajilla, mutta ei kuitenkaan ihan alkeistunneilla ilman talutusta. Hypyssä sillä on aika paljon potkua. Kesäisin se vaatii extrahoitoa vaalean, helposti palavan ihonsa takia.Kuvaaja: Miitta Pyy
Solklar (s. 2008, i. Karsk, Ei. Hubbe) ,
on reipas ja luotettava russiponi, jolla voi myös ajaa. Se hyppää
vauhdikkaasti, ja se osaa hypätä pyynnöstä pystyyn, mitä ei kylläkään
saa kokeilla ilman lupaa. Sulo voitti vuonna 2019 russiponien
suomenmestaruuden esteillä Veera Helmisen kanssa. Se on luotettava,
mutta vauhdikkuutensa vuoksi ei sovi arimmille ratsastajille.


Farmens Sprinter (Ernst Ronaldo - Vagabond)
eli Spede on erittäin kiltti ja rakastettu gotlanninrussruuna. Se sopii
hyvin myös alottelijoille, mutta on myös toimiva pieni kouluponi.


Kuvaaja: Erkki Liehu
Bemböle (s. 2006 i. Totemi Rok, ei. Rick), eli Bele on Soile Mutikainen-Liehun ja Kirjonurmen tallin yhdessä omistama suomenhevosruuna. Se on hyvin eteenpäin liikkuva ja erittäin tasapainoinen suomenhevosratsu, joka toivottavasti kehittyy mainioksi este- ja kouluhevoseksi. Sen paras puoli on miltei täydellinen luotettavuus.


Vaasan Urheilukuvaus

Jedidjan David (s. 2009, i. Bluebury Dakar – Jedidjan Rufus),
eli Taavi on rautias welsh-B-poni, joka muutti tallille lokakuussa 2016.
Se on kiltti poni, jonka ainoa huono puoli on vähän töyssyiset
askellajit. Taavi on erittäin lahjakas esteponi, ja se kilpailee myös
tallin ulkopuolisissa kisoissa hypäten jopa yli merin luokkia.

r. Siksak (s. 2007, i. Sikko, ei. Poika-Vinkkeli)
on mainio, pieni suomenhevosruuna, joka on erityisen miellyttävänhaluinen nöpönenäksi, jonka on helppo kulkea tahdissa ja oikein päin. Se on kiltti maastossa, koulussa ja esteillä, mutta isommille esteille se tarvii tukea ratsastajalta.

t. Belinde (s. 2006, i. Waterman, ei. Lorton)
on valjakkosukuinen, hollantilainen KWPN-tamma. Se on kuuliainen, mutta tuijotteleva, minkä takia se aluksi on hieman hidas pohkeelle. Belindellä on ihana laukka, ja se hyppää mainiosti. Lisäksi Belkku on erittäin lempeä.

 


Kuvaaja: Laura Liski
r. Kirjonurmen Utu (s. 2006, i. Varjo-Luonnos, ei. Kelmi)
on Piken ensimmänen meillä synynyt varsa. Utu on pieni, kiltti, hyvinkoulutettu ja pehmeäliikkeinen hevonen. Äitinsä tavoin se on hankala ratsastaa talvella lumienputoamisaikaan, mutta muuten se sopii ratsastajille aivan alkeisratsastajia lukuun ottamatta.

r. Otto-Ville (s. 1998,  i. V.V.Korak, ei. Iano)
on valloittava shetlanninponi. Se on varsin pätevä kouluponi helppo B-tasolle asti. Kaikkein hauskinta sen mielestä on silti esteratsastus. Uskomme, että Otska on maailman kiltein shetlanninponi. Vuonna 2017 Otto voitti Hillan kanssa kansallisen shettiscupin finaalin esteissä.


Kuvaaja: Laura Liski
r. Kiahan Liebling (s. 1999, i. Lands River, ei. Orthos)
on rodultaan suomalainen puoliverinen, ulkonäöltään ystävällinen kimo. Lippis eli Harmo on kiltti hevonen niin koulussa, esteillä kuin maastossakin. Ainoa miinus on ravi, jossa on hankala istua... Hamppi on kilpaillut kohtuullisella menestyksellä koulua, esteitä ja kenttää, ja sen kanssa Meija suoritti ratsastuksenopettaja koulutuksen esteloppukokeen 115-tasolla. Harmo on siirtynyt kevyempään käyttöön, eikä se enää hyppää. Se on kuitenkin osoittautunut kullanarvoiseksi myös vähemmän ratsastaneiden lojaalina ratsuna.

Ard Patrick van Googum (s. 2005, Ronaldo x Ulft),
on joustavaliikkeinen ja reipas KWPN-ruuna, joka hurmaa yrittäväisellä luonteellaan. Kouluratsastusasiat ovat sille helppoja, ja esteillä se on hauska peli.
Se on kilpaillut 2-tasolla Vilma Nurmisen kanssa 110-sentin luokkiakin, ja yhdessä pari voitti hopeaa ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuissa vuonna 2017.


Kaikki sivustoilla esiintyvät kuvat ovat tekijänoikeuksilla suojattuja, ethän kopioi luvatta. Muut kuvat: Miia Lahtinen & Henna Siponen.