Leirit ja kurssit

Leiriohjelma 2017

Vuoden 2016 puolella hyvä mahdollisuus varata oma leiri omalle
porukalle!

Mahdollisuus esim. treenileiriin, jolla kaikki tunnit max. 4 hengen
ryhmissä (ellei haluta mennä maastoon tai pitää leikkituntia), jos 4
halukasta ilmaantuu samalle viikolle. Kysy tarjous!

Ratsastusleirit ja kesäkurssit

Kesäisin järjestämme perinteisiä ratsastusleirejä sekä kesäkursseja.

Leiriohjelma laaditaan yhdessä leiriläisten kanssa maanantaina ensimmäisen ratsastustunnin jälkeen. Kaikilla leireillä käydään maastossa, ja halukkaat pääsevät hyppäämään. Myös ratsastusmerkkejä on mahdollista suorittaa. Leirille voit osallistua myös omalla hevosella, jolloin leirihinta on sama.

Leirillä ratsastetaan päivittäin kaksi 60 minuutin ratsastustuntia, ja pidetään teoriatunti. Teoriatuntien aiheet sovimme yhdessä. Suosittuja vaihtoehtoja ovat olleet muun muassa irtohypitys, letitys, juoksutus, ratsastuksen teoria ja poniagility. Hevosia pääsee myös hoitamaan paljon. Jos ilmat ovat edes jotakuinkin lämpimät, lähdemme järveen polskuttelemaan.

Leirihintaan kuuluu täysihoito: majoitus kahden hengen huoneissa, aamupala, kevyt lounas, päivällinen ja iltapala.

Leirit ja kurssit

Järjestämme säännöllisesti erilaisia kursseja, joille voi osallistua joko kurssilaisena tai viikonloppuleiriläisenä. Mukaan voi ottaa myös oman hevosen, jos tallissa vain on tilaa. Kurssiohjelmaa voidaan viilata yhdessä mieleiseksi, tarkoituksena on saada aikaan sopiva, kehittävä ja kiva kokonaisuus.

Kursseja järjestetään ympäri vuoden kesäleirikautta lukuun ottamatta, joten ota yhteyttä, ja ehdota sinulle sopivaa aikaa ja aihetta!

Alkeiskurssi

Nopea tapa päästä mukaan ratsastuksen maailmaan. Sopii aikuisille ja lapsille. Ratsastamme perjantaina yhden tunnin, lauantaina ja sunnuntaina kaksi. Ratsastustuntien pituus on hieman tavallista lyhyempi, n. 50 minuuttia, mikä on mukavampaa kokemattomalle ratsastajalle. Harjoittelemme ratsastuksen perusteita, opiskelemme varusteita ja käymme pääpiirteittäin läpi, millainen eläin hevonen on. Tarvittaessa talutus järjestyy vaikka jokaiselle tunnille, mutta aikuiset, vähän vanhemmat lapset ja jo aiemmin hiukan ratsastaneet voivat harjoitella myös ratsastusta ilman apuria.

Estekurssi

Estekurssin tunnit ovat ryhmän koosta riippuen vähän normaalia pidempiä. Jos tunnilla on kuusi ratsukkoa, tunti kestää noin 90 minuuttia. Pienemmät ryhmät ehtivät tehdä tehtävät lyhyemmässäkin ajassa. Estekurssilla hypätään kolme tuntia. Ensimmäisillä kahdella tunnilla tehdään teemaan liittyviä esteharjoituksia ja viimeisellä kerralla hypätään rataa. Teoriassa käydään läpi aiheeseen liittyvää asiaa. Viimeinen tunti kuvataan ja tallenne katsotaan kurssin lopuksi. Estekorkeudet vaihtelevat ratsukkokohtaisesti. Yleensä osa hyppää metriäkin, mutta osa paljon pienempiä. Pitämällä estekorkeudet tarpeeksi helppoina, saadaan hyviä suorituksia, joka pitää hevoset ja ratsastajat luottavaisina.

Viikonloppuleiriläisten ohjelmaan kuuluu myös kaksi ratsastustuntia sileällä: toiveiden mukaan joko työskentelyä puomeilla, maastoilua tai ihan kunnon kouluharjoittelua.

Viihdekurssi

Viihdekurssi saattaa sopia parhaiten lapsille, jotka haluavat virkistystä tavallisten ratsastustuntien lomaan. Ensimmäisellä tunnilla ratsastamme kuitenkin tavallisen tunnin sileällä, jotta nähdään ratsastajien taso ja ratsastajat pääsevät selville, millaisilla avuilla tallin hevoset toimivat. Seuraavina päivinä pidetään sitten leikkitunti, käydään maastossa, ratsastetaan ilman satulaa, ehkä hypätään tai järjestetään leikkimieleiset loppukilpailut. Teoriassa harjoitellaan poniagilityä, irtohypitetään tai tehdään jotain muuta kivaa.

Koulukurssi

Koulukurssilla voidaan ratsastaa kangilla tai ilman. Tavoitteena voi olla jonkin kouluohjelman ratsastaminen tai sitten vain tason parantaminen. Aloitamme istuntapainotteisella tunnilla ja sitten tason mukaan keskitymme esimerkiksi siirtymisiin, sivuttaisliikkeisiin, taivuttamiseen tai kokoamiseen.